Przepis na jajka faszerowane z pomidorami 📖
Przepis na jajka faszerowane z pomidorami:Składniki:
- 4 jajka
- 2 pomidory
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka masła
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- 2 łyżki tartego żółtego sera
- Natka pietruszki (do dekoracji)
Sposób przygotowania:
1. Na patelni rozgrzej masło i podsmaż na nim posiekaną cebulę i czosnek, aż staną się lekko złociste.
2. Pomidory pokrój w kostkę i dodaj do podsmażonej cebuli i czosnku. Całość smaż przez kilka minut, aż pomidory zmiękną.
3. Do mieszanki dodaj sól, pieprz, paprykę słodką i wymieszaj wszystko dobrze.
4. Na drugiej patelni ugotuj jajka na miękko (około 5 minut). Następnie ostrożnie obierz je ze skorupek.
5. Pomidory z cebulą i czosnkiem przełóż do miseczki i połącz z tarta serem, powstałą masą delikatnie nadziej jajka.
6. Całość udekoruj posiekaną natką pietruszki.
7. Jajka faszerowane z pomidorami podawaj na ciepło. Smacznego!