Przepis na jajka z pomidorami 📖

Składniki:
- 4 jajka
- 2 pomidory
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy
- sól i pieprz do smaku
- świeży koperek (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:
1. Rozgrzej oliwę na patelni na średnim ogniu.
2. Pokrój cebulę i czosnek w drobną kostkę, a pomidory w plastry.
3. Wrzuć cebulę i czosnek na patelnię i smaż je przez około 3-4 minuty, aż cebula stanie się miękka i lekko złocista.
4. Dodaj pomidory na patelnię i smaż przez kolejne 2-3 minuty, aż pomidory zmiękną i puścią sok.
5. Delikatnie rozbij jajka bezpośrednio na pomidorach.
6. Posól i popieprz do smaku.
7. Przykryj patelnię pokrywką i gotuj przez około 4-5 minut, aż białko jajek się ścięgnie, a żółtko będzie nadal lekko płynne.
8. Przełóż jajka z pomidorami na talerze wykończając je posiekanym koperkiem.

Smacznego!

Podobne przepisy

jajka faszerowane z pomidorami
jajka faszerowane z suszonymi pomidorami
risotto z pomidorami
guacamole z pomidorami
jajecznicę z pomidorami