Przepis na jajka faszerowane z rybą wędzoną 📖
Składniki:- 4 jajka
- 100g wędzonego fileta ryby (np. łososia, makreli)
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 mała cebula, drobno posiekana
- Sól i pieprz do smaku
- Natka pietruszki do dekoracji
Przygotowanie:
1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupek.
2. Łososia lub inną wędzoną rybę posiekaj na drobne kawałki.
3. W miseczce wymieszaj majonez, musztardę, sok z cytryny, sól i pieprz.
4. Do mieszanki dodaj posiekaną cebulę oraz pokrojoną wędzoną rybę i delikatnie wymieszaj.
5. Przekrój jajka na pół i wyjmij żółtka.
6. Do przygotowanej masy dodaj żółtka i dokładnie wymieszaj, aż powstanie jednolita masa.
7. Jajka napełnij powstałą masą i udekoruj natką pietruszki.
8. Gotowe jajka faszerowane z rybą wędzoną podawaj na zimno.
Smacznego!