Przepis na jajka nadziewane łososiem 📖

Składniki:
- 4 jajka
- 100 g wędzonego łososia
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 cebula, drobno posiekana
- 2 łyżki świeżego koperku, posiekanego
- sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
1. Gotujemy jajka na twardo przez około 10 minut. Następnie obieramy je ze skorupek i przekrajamy na pół.
2. Wyjmujemy żółtka z jajek i umieszczamy je w misce.
3. Do żółtek dodajemy wędzonego łososia, majonez, musztardę, cebulę i koper. Mieszamy wszystkie składniki, aż uzyskamy jednolitą masę.
4. Doprawiamy masę solą i pieprzem według własnego smaku.
5. Nadziewamy połówki jajek przygotowaną masą. Możemy użyć łyżki lub rękawka cukierniczego, aby nadzienie miało ładny kształt.
6. Gotowe jajka nadziewane układamy na półmisku i dekorujemy koperkiem.
7. Przed podaniem warto schłodzić jajka przez kilka minut w lodówce.

Jajka nadziewane łososiem są gotowe do podania! Smacznego!

Podobne przepisy

tortille nadziewane łososiem
jajka nadziewane
jajka nadziewane tuńczykiem
jajka nadziewane pieczarkami
jajka faszerowane z łososiem