Przepis na jajka nadziewane pieczarkami 📖
Składniki:- 4 jajka
- 150g pieczarek
- 1 mała cebula
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki tartej bułki
- sól i pieprz do smaku
- natka pietruszki do dekoracji
Przygotowanie:
1. Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Następnie obieramy je ze skorupek i przekrawamy wzdłuż na połówki.
2. Pieczarki i cebulę kroimy w drobną kostkę.
3. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy pokrojoną cebulę i smażymy na złoty kolor.
4. Dodajemy pieczarki i smażymy aż zmiękną i uwolnią swoją wodę.
5. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
6. Do powstałej mieszanki dodajemy tartą bułkę i dokładnie mieszamy.
7. Powstałym farszem nadziewamy rozkrojone jajka.
8. Dekorujemy potrawę posiekaną natką pietruszki.
Gotowe jajka nadziewane pieczarkami można podać zarówno na zimno, jak i na ciepło. Smacznego!