Przepis na jajka po rusku 📖
Składniki:- 4 jajka
- 1 średnia cebula
- 1 papryka
- 4 łyżki oleju
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1. Cebulę pokrój w drobną kostkę, a paprykę w paski.
2. W rondlu rozgrzej olej, dodaj cebulę i chwilę podsmażaj, aż się zeszkli.
3. Dodaj paprykę i smaż przez około 5 minut, aż będzie miękka.
4. W czasie smażenia warzyw, w osobnym garnku gotuj jajka na miękko przez około 6-7 minut.
5. Po ugotowaniu jajka obierz ze skorupek i zetrzyj na tarce na dużych oczkach.
6. Wrzuć starte jajka do garnka z warzywami, dodaj sól i pieprz do smaku, i smaż przez około 2-3 minuty, aż wszystko się dobrze połączy.
7. Podawaj na ciepło i smacznego!