Przepis na kokosowe chmurki 📖

Składniki:

- 4 białka jaj
- 150 g cukru pudru
- 50 g wiórków kokosowych
- 1 łyżeczka octu lub soku z cytryny

Sposób przygotowania:

1. W misce ubij białka na sztywną pianę.
2. Stopniowo dodawaj cukier puder, cały czas ubijając masę mikserem.
3. Dodaj wiórki kokosowe i ocet lub sok z cytryny, i delikatnie wymieszaj.
4. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ułóż łyżką niewielkie porcje masy.
5. Piecz w temperaturze 150°C przez około 20-25 minut, aż kokosowe chmurki nabiorą delikatnego złocistego koloru.
6. Po upieczeniu wyjmij je z piekarnika, ostudź i podawaj na paterze.

Smacznego!

Podobne przepisy

bezę do malinowej chmurki
kruche ciasto do malinowej chmurki
lody kokosowe
ciasto kokosowe
babeczki kokosowe