Przepis na kotlet szwajcar 📖

Składniki:
- 4 filety z kurczaka
- 4 plasterki szynki
- 4 plasterki sera szwajcarskiego
- mąka do obtoczenia mięsa
- 1 jajko
- bułka tarta
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Filety kroimy wzdłuż, ale nie do końca, aby powstał kieszonka na farsz.
2. Do każdego filetu wkładamy po plasterku szynki i sera szwajcarskiego.
3. Kotlety obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.
4. Smażymy na złoty kolor z każdej strony.
5. Przekładamy na blaszkę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni.
6. Pieczemy około 15 minut, aż ser się roztopi i mięso będzie miękkie i soczyste.
7. Podajemy z ulubionymi dodatkami, np. ziemniakami i warzywami na parze.

Smacznego!

Podobne przepisy

kotlet tv quiche
kotlet tv mazurek
jablecznik kotlet.tv
kotlet devolay
chałkę kotlet.tv