Przepis na krem do andruta 📖
Oto prosty przepis na krem do andruta:Składniki:
- 200 g andruta
- 100 g masła
- 100 ml śmietanki kremówki
- 1 łyżeczka miodu
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
Przygotowanie:
1. Andrut pokrój na drobne kawałki.
2. W rondelku rozpuść masło na małym ogniu.
3. Dodaj andrut do rozpuszczonego masła i mieszaj, aż stanie się gładki i jednolity.
4. Następnie dodaj śmietankę kremówkę i kontynuuj mieszanie, aż wszystkie składniki połączą się.
5. Wlej miód do kremu i delikatnie wymieszaj.
6. Dopraw krem solą i pieprzem według własnego uznania. Pamiętaj, aby dodać je stopniowo i spróbować kremu, żeby uzyskać odpowiedni smak.
7. Kontynuuj gotowanie na małym ogniu, mieszając przez około 5 minut, aż krem zgęstnieje.
8. Gdy krem osiągnie pożądaną konsystencję, przelij go do miseczki i pozostaw do ostygnięcia.
9. Odstaw krem do lodówki na około godzinę, aby dobrze stężał.
10. Krem do andruta jest gotowy do podania! Możesz go podawać jako dodatek do chleba, grzanek, czy sałatek.
Smacznego!