Przepis na krem do ciasta z galaretką 📖

Składniki:
- 500 ml śmietany kremówki
- 1 opakowanie galaretki o dowolnym smaku
- 2 łyżki cukru

Wykonanie:
1. W jednym garnku przygotuj galaretkę według wskazówek na opakowaniu, ale użyj tylko połowy ilości wody zalecanej przez producenta. Odstaw ją, aby lekko się stężała.
2. W drugim garnku zagotuj śmietanę kremówkę z cukrem. Po zagotowaniu zmniejsz ogień i gotuj przez kilka minut, ciągle mieszając, aż cukier się rozpuści.
3. Zdejmij garnek z ognia i ostudź krem.
4. Gdy galaretka lekko stężeje, wlej do niej powoli całkowicie ostudzony krem, ciągle mieszając, aby składniki się połączyły.
5. Zmiksuj mieszankę kremu i galaretki na gładką masę.
6. Gotową masę przelej na upieczone, schłodzone ciasto.
7. Wstaw ciasto do lodówki na kilka godzin, aby krem dobrze stężał.

Gotowe! Teraz możesz cieszyć się swoim ciastem z kremem i galaretką. Smacznego!

Podobne przepisy

pyszne ciasta z galaretką
biszkopt do ciasta z galaretką
krem do tortu z galaretką
najprostszy krem do ciasta
krem do ciasta marchewkowego