Przepis na krem do rafaello 📖

Składniki:
- 200g sucharków tartych
- 200g kokosowych wiórków
- 200g cukru pudru
- 200g masła, w temperaturze pokojowej
- 200g mleka w proszku
- 200ml mleka
- 200g gorzkiej czekolady

Wykonanie:
1. W misce wymieszaj masło, cukier puder, mleko w proszku oraz mleko. Powinno powstać gładkie połączenie.
2. Dodaj do masy sucharki tarte oraz wiórki kokosowe. Dokładnie wymieszaj, aż składniki się połączą.
3. Przygotuj małe kuleczki z masy i umieść je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
4. Wstaw blaszkę do lodówki na około godzinę, aby kuleczki stwardniały.
5. W durszlaku podgrzewaj wodę, a na nim umieść miskę z gorzką czekoladą. Rozpuszczaj czekoladę, mieszając ją czasami.
6. Po schłodzeniu kuleczek maczaj je po jednej stronie w rozpuszczonej czekoladzie. Umieść je z powrotem na blaszce i schłodź przez kolejne 15-30 minut w lodówce.
7. Gdy kuleczki z czekoladą stężeją, możesz podawać krem do rafaello. Smacznego!

Podobne przepisy

krem rafaello
krem rafaello do tortu
krem rafaello z mleka w proszku
rafaello
a rafaello