Przepis na krem rafaello do tortu 📖
Przepis na krem rafaello do tortu:Składniki:
- 200g gorzkiej czekolady
- 200g mleka w proszku
- 200g wiórków kokosowych
- 200ml mleka
- 100g cukru pudru
- 50g masła, rozpuszczonego
- 1 łyżeczka aromatu migdałowego
Instrukcje:
1. Roztop gorzką czekoladę w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce.
2. W osobnym naczyniu, wymieszaj mleko w proszku, wiórki kokosowe, mleko i cukier puder, a następnie dodaj rozpuszczone masło i aromat migdałowy. Wszystko dobrze wymieszaj, aż składniki się połączą.
3. Do mieszanki dodaj roztopioną gorzką czekoladę i dokładnie wymieszaj, aż uzyskasz gładką i jednolitą masę.
4. Krem rafaello możesz od razu wykorzystać do dekoracji tortu, rozsmarowując go równomiernie na wierzchu i bokach.
5. Jeśli preferujesz bardziej puszysty krem, włóż go na około godzinę do lodówki przed użyciem, aby stężał trochę przed dekoracją tortu.
Mam nadzieję, że ten przepis będzie dla Ciebie przydatny!