Przepis na a rafaello 📖

Składniki:
- 200 g białej czekolady
- 100 g tartych migdałów
- 100 g wiórków kokosowych
- 100 ml śmietanki kremówki
- 10 kulki czekolady do ozdoby (opcjonalnie)

Przygotowanie:
1. Rozpuszcz białą czekoladę w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce, delikatnie mieszając, aż stanie się jednolita i gładka. Odstaw do ostygnięcia.
2. Dodaj tartą czekoladę i wiórki kokosowe do rozpuszczonej czekolady, mieszając dokładnie, aby składniki się połączyły.
3. W małym garnuszku podgrzej śmietankę kremówkę na małym ogniu, aż zacznie się lekko gotować.
4. Dodaj podgrzaną śmietankę do masy czekoladowej i dokładnie wymieszaj, aż wszystkie składniki się połączą.
5. Zawinięte ręce w lekko zwilżonej wodzie, formuj małe kuleczki z masy czekoladowej.
6. Uformowane kulki obtaczaj w wiórkach kokosowych, aby pokryły się równomiernie z każdej strony.
7. Jeśli chcesz, umieść jedną kulę czekolady na szczycie każdej rafaello jako dekorację.
8. Przełóż rafaello do lodówki na około 2 godziny, aby stężały.
9. Podawaj i delektuj się smakiem domowych rafaello!

Smacznego!

Podobne przepisy

rafaello fit
a'la rafaello
rafaello
rafaello joli
rafaello z jabłkami