Przepis na krem do tortu z nutellą 📖

Oto prosty przepis na krem do tortu z nutellą:

Składniki:
- 200 g masła, w temperaturze pokojowej
- 200 g Nutelli (lub dowolnego kremu czekoladowego)
- 200 g serka mascarpone
- 250 g cukru pudru
- 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii

Przygotowanie:
1. W misie miksera umieść masło i cukier puder. Mieszaj na średnich obrotach przez około 2-3 minuty, aż składniki dokładnie się połączą i masa stanie się puszysta.
2. Dodaj Nutellę oraz serek mascarpone. Kontynuuj mieszanie na średnich obrotach przez kolejne 2-3 minuty, aż tworzy nieskazitelnie gładką masę.
3. Dodaj ekstrakt z wanilii i dobrze wymieszaj, aby składniki się połączyły.
4. Krem jest gotowy do użycia! Możesz go użyć do dekoracji tortu, wyłożyć na biszkopty lub użyć jako nadzienie między warstwami tortu. Smacznego!

Podobne przepisy

krem do tortu
krem do tortu orzechowego
krem cytrynowy do tortu
krem chałwowy do tortu
krem do tortu z dżemem