Przepis na krem do tortu 📖

Oto przepis na krem do tortu:

Składniki:
- 500 ml śmietany kremówki
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 3 łyżki gorącej wody
- 2 łyżki żelatyny
- 250 g serka mascarpone

Instrukcje:
1. W małym naczyniu rozpuść żelatynę w gorącej wodzie i odstaw na kilka minut, aż stężeje.
2. W dużej misce ubij śmietanę kremówkę razem z cukrem pudrem i ekstraktem waniliowym na sztywno.
3. Do ubitej śmietany dodaj serek mascarpone i kontynuuj ubijanie, aby dokładnie połączyć składniki.
4. Wlej stężałą żelatynę do masy serowej i delikatnie wymieszaj.
5. Krem do tortu jest gotowy do użycia! Możesz go teraz wykorzystać jako nadzienie lub dekorację swojego ulubionego tortu.

Smacznego!

Podobne przepisy

krem do tortu do dekoracji
krem do tortu bez śmietany
krem do tortu bez laktozy
krem do tortu bez mleka
krem serowy do tortu