Przepis na krem do tortu 📖
Oto przepis na krem do tortu:Składniki:
- 500 ml śmietany kremówki
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 3 łyżki gorącej wody
- 2 łyżki żelatyny
- 250 g serka mascarpone
Instrukcje:
1. W małym naczyniu rozpuść żelatynę w gorącej wodzie i odstaw na kilka minut, aż stężeje.
2. W dużej misce ubij śmietanę kremówkę razem z cukrem pudrem i ekstraktem waniliowym na sztywno.
3. Do ubitej śmietany dodaj serek mascarpone i kontynuuj ubijanie, aby dokładnie połączyć składniki.
4. Wlej stężałą żelatynę do masy serowej i delikatnie wymieszaj.
5. Krem do tortu jest gotowy do użycia! Możesz go teraz wykorzystać jako nadzienie lub dekorację swojego ulubionego tortu.
Smacznego!