Przepis na krem kokosowy do tortu 📖

Składniki:
- 400 ml mleka kokosowego
- 200 g cukru pudru
- 2 łyżki mąki kukurydzianej
- 1 łyżeczka ekstraktu kokosowego
- 250 ml śmietany kremówki (30% tłuszczu)
- 1 łyżka żelatyny

Przygotowanie:
1. W małym garnku wymieszaj mleko kokosowe, cukier puder i mąkę kukurydzianą, a następnie zagotuj na małym ogniu, ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje.
2. Zdejmij garnek z ognia i dodaj ekstrakt kokosowy, dokładnie mieszając.
3. W osobnym naczyniu ubij śmietanę kremówkę na sztywno.
4. W innym naczyniu rozpuść żelatynę zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
5. Dodaj rozpuszczoną żelatynę do gotowej masy kokosowej, dokładnie mieszając.
6. Powoli dodaj ubitą śmietanę do masy kokosowej, delikatnie mieszając aż wszystko się połączy.
7. Krem kokosowy jest gotowy do użycia. Możesz teraz użyć go do dekoracji lub smarowania tortu.

Smacznego!

Podobne przepisy

krem do tortu
krem do ozdabiania tortu
krem kakaowy do tortu
krem rumowy do tortu
różowy krem do tortu