Przepis na krem kakaowy do tortu 📖

Oto przepis na krem kakaowy do tortu:

Składniki:
- 200g gorzkiej czekolady
- 250ml śmietanki kremówki
- 50g masła
- 4 łyżki kakao
- 1 łyżka cukru pudru
- szczypta soli

Wykonanie:
1. Delikatnie rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej, a następnie odstaw do ostygnięcia.
2. W rondelku podgrzej śmietankę kremówkę, dodaj masło i mieszaj, aż masło się rozpuści.
3. Dodaj do śmietanki rozpuszczoną czekoladę i dokładnie wymieszaj.
4. Dodaj kakao, cukier puder oraz szczyptę soli i ponownie przyrządzony krem dokładnie wymieszaj.
5. Przełóż przygotowany krem do miski, przykryj folią spożywczą i odstaw do lodówki na około 2 godziny, aby stężał.

Krem kakaowy jest gotowy do wykorzystania jako przekładka lub dekoracja dla twojego tortu. Smacznego!

Podobne przepisy

biszkopt kakaowy do tortu
biszkopt do tortu kakaowy
krem do tortu
krem do tortu cytrynowego
krem cytrynowy do tortu