Przepis na krem kakaowy do tortu 📖
Oto przepis na krem kakaowy do tortu:Składniki:
- 200g gorzkiej czekolady
- 250ml śmietanki kremówki
- 50g masła
- 4 łyżki kakao
- 1 łyżka cukru pudru
- szczypta soli
Wykonanie:
1. Delikatnie rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej, a następnie odstaw do ostygnięcia.
2. W rondelku podgrzej śmietankę kremówkę, dodaj masło i mieszaj, aż masło się rozpuści.
3. Dodaj do śmietanki rozpuszczoną czekoladę i dokładnie wymieszaj.
4. Dodaj kakao, cukier puder oraz szczyptę soli i ponownie przyrządzony krem dokładnie wymieszaj.
5. Przełóż przygotowany krem do miski, przykryj folią spożywczą i odstaw do lodówki na około 2 godziny, aby stężał.
Krem kakaowy jest gotowy do wykorzystania jako przekładka lub dekoracja dla twojego tortu. Smacznego!