Przepis na krem pistacjowy do tortów 📖
Przepis na krem pistacjowy do tortów:Składniki:
- 200 g masła
- 200 g cukru pudru
- 100 g mielonych pistacji
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 3 jajka
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 100 ml śmietany kremówki
Wykonanie:
1. W rondelku rozpuszczamy masło i studzimy.
2. W misce mieszamy cukier puder, mielone pistacje i mąkę ziemniaczaną.
3. Dodajemy jajka i ekstrakt z wanilii. Mieszamy wszystkie składniki dokładnie.
4. Następnie dodajemy przestudzone masło i ponownie mieszamy.
5. Do powstałej masy dodajemy śmietankę kremówkę, cały czas mieszając.
6. Gotowy krem pistacjowy możemy wykorzystać do dekoracji tortów, przykładania się do napełnienia między warstwami ciasta.
7. Smacznego!