Przepis na krem pistacjowy do tortów 📖

Przepis na krem pistacjowy do tortów:

Składniki:
- 200 g masła
- 200 g cukru pudru
- 100 g mielonych pistacji
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 3 jajka
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 100 ml śmietany kremówki

Wykonanie:
1. W rondelku rozpuszczamy masło i studzimy.
2. W misce mieszamy cukier puder, mielone pistacje i mąkę ziemniaczaną.
3. Dodajemy jajka i ekstrakt z wanilii. Mieszamy wszystkie składniki dokładnie.
4. Następnie dodajemy przestudzone masło i ponownie mieszamy.
5. Do powstałej masy dodajemy śmietankę kremówkę, cały czas mieszając.
6. Gotowy krem pistacjowy możemy wykorzystać do dekoracji tortów, przykładania się do napełnienia między warstwami ciasta.
7. Smacznego!

Podobne przepisy

krem do tortów waniliowy
lekki krem do tortów
krem do ciast i tortów
krem do tortów z mascarpone
najprostszy krem do tortów