Przepis na kruszonkę do bułeczek 📖

Przepis na kruszonkę do bułeczek:

Składniki:
- 100g mąki
- 100g cukru
- 100g masła
- 1 łyżeczka cynamonu (opcjonalnie)

Wykonanie:
1. W misce połącz mąkę, cukier i cynamon (jeśli używasz).
2. Dodaj miękkie masło i za pomocą palców lub widelca, utrzyj składniki, aż powstanie kruszonka o konsystencji zbliżonej do piasku.
3. Jeszcze ciepłe bułeczki posyp równomiernie kruszonką.
4. Włóż bułeczki do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez około 15-20 minut, aż kruszonka będzie złocista i chrupiąca.
5. Po upieczeniu, wyjmij bułeczki z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia przed podaniem.

Smacznego!

Podobne przepisy

ciasto drożdżowe do bułeczek
kruszonkę
fit kruszonkę
chrupiącą kruszonkę
kruszonkę na jabłecznik