Przepis na kruszonkę z mlekiem 📖
Przepis na kruszonkę z mlekiem:Składniki:
- 250 g mąki pszennej
- 200 g masła
- 150 g cukru
- 4 łyżki mleka
Sposób przygotowania:
1. W misce wymieszaj mąkę i cukier.
2. Dodaj pokrojone w kostkę masło.
3. Za pomocą palców zetrzyj masło z mąką i cukrem, aż powstanie kruszonka.
4. Dodaj mleko do kruszonki i wymieszaj, aż powstanie jednolita masa.
5. Przełóż kruszonkę do formy do pieczenia.
6. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut, aż kruszonka zbrązowieje.
7. Wyjmij z piekarnika i studź.
8. Kroisz na małe kwadraciki lub łamiesz na większe kawałki.
9. Podawaj z ulubionym deserem, np. lodami, bitą śmietaną lub owocami.
Smacznego!