Przepis na latwa zupa 📖

Oto przepis na łatwą zupę warzywną:

Składniki:
- 2 marchewki
- 2 ziemniaki
- 1 cebula
- 2 łodygi selera naciowego
- 1 por
- 1 papryka czerwona
- 2 pomidory
- 2 ząbki czosnku
- 1 litr bulionu warzywnego
- sól i pieprz do smaku
- 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania:
1. Marchewki, ziemniaki, cebulę, seler, por, paprykę i pomidory umyj i pokrój w kostkę.
2. W garnku rozgrzej olej, dodaj posiekaną cebulę i czosnek. Smaż przez kilka minut, aż cebula stanie się miękka i lekko zarumieniona.
3. Dodaj pokrojone warzywa (marchewki, ziemniaki, seler, por, paprykę i pomidory) do garnka. Smaż przez kilka minut, mieszając, aż wszystkie warzywa lekko się zrumienią.
4. Następnie dodaj bulion warzywny do garnka. Doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez około 20-25 minut, aż warzywa będą miękkie.
5. Zupę można zmiksować za pomocą blendera w celu uzyskania gładkiej konsystencji, lub zostawić w formie zupy z kawałkami warzyw - to zależy od Twojego gustu.
6. Dopraw zupę solą i pieprzem do smaku. Podawaj ciepłą, najlepiej z dodatkiem świeżych ziół lub grzankami.

Smacznego!

Podobne przepisy

genialnie latwa zupa cebulowa z grzankami i serem
latwa babke
zupa z cukinii
zupa pomidorowa fit
zupa fasolkowa