Przepis na latwy leniwe 📖

Składniki:
- 300 g twarogu
- 1 jajko
- 3 łyżki mąki
- 2 łyżki cukru
- szczypta soli
- 1 łyżka masła

1. W misce wymieszaj twaróg, jajko, mąkę, cukier i sól. Dobrze wszystko połącz, aż powstanie jednolite ciasto.
2. Na patelni rozgrzej masło na średnim ogniu.
3. Z masy z twarogu formuj małe, okrągłe kulki o średnicy około 2-3 cm.
4. Delikatnie połóż kulki na rozgrzanej patelni.
5. Smaż leniwe z obu stron na złoty kolor. Pamiętaj, żeby nie smażyć ich zbyt długo, aby nie stały się twarde.
6. Gdy leniwe będą gotowe, podawaj je na ciepło z ulubionym sosem, np. śmietaną, dżemem czy cukrem pudrem.

Smacznego!

Podobne przepisy

latwy pierogi leniwe
leniwe
fit leniwe
latwy lukier
makaron latwy