Przepis na leczo przyprawy 📖

Przepis na leczo:

Składniki:
- 1 cebula
- 2 czerwone papryki
- 2 zielone papryki
- 2 małe cukinie
- 3 pomidory
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia

Przygotowanie:
1. Cebulę pokrój w kostkę, a papryki, cukinie i pomidory w paski.
2. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę, aż będzie miękka i lekko złocista.
3. Dodaj papryki i cukinie, mieszając, doprowadź do ich zmięknięcia.
4. Następnie dodaj pomidory i koncentrat pomidorowy. Wszystko dobrze wymieszaj.
5. Dopraw leczo papryką słodką, ostrą papryką, solą i pieprzem. Smakuj i dostosuj przyprawy do swojego gustu.
6. Podsmaż całość, mieszając, przez około 10 minut, aby składniki się połączyły i warzywa były miękkie, ale jeszcze lekko chrupiące.

Leczo można podawać na ciepło jako danie główne, lub jako dodatek do mięsa lub ryżu. Smacznego!

Podobne przepisy

bigos przyprawy
pulpety przyprawy
domowe frytki przyprawy
kapuśniak jakie przyprawy
ogórki kiszone przyprawy