Przepis na lemoniadę cytrynowo pomarańczową 📖

Składniki:
- 4 cytryny
- 2 pomarańcze
- 4 łyżki cukru
- 1 l wody gazowanej
- krople soku z limonki (opcjonalnie)
- kostki lodu

Przygotowanie:
1. Wyciśnij sok z 4 cytryn i 2 pomarańczy do miski.
2. Dodaj cukier i dobrze wymieszaj, aż cukier się rozpuści.
3. Dodaj wodę gazowaną i wymieszaj delikatnie.
4. Jeśli lubisz bardziej kwaśny smak, dodaj kilka kropli soku z limonki.
5. Przelej lemoniadę do dzbanka i dodaj kilka kostek lodu.
6. Całość dobrze wymieszaj i odstaw na kilka minut, aby smaki się połączyły.
7. Przelej lemoniadę do szklanek i udekoruj plasterkami cytryny lub pomarańczy.
8. Serwuj i ciesz się orzeźwiającą lemoniadą cytrynowo-pomarańczową!

Podobne przepisy

lemoniadę pomarańczową
babkę pomarańczową
pomarańczową lemoniada
herbatę pomarańczową
wilgotna babkę pomarańczowa