Przepis na lemoniadę pomarańczową 📖

Składniki:
- 4 duże pomarańcze
- 1 cytryna
- 4 szklanki wody
- 4 łyżki cukru
- lód

Instrukcje:
1. Wyciśnij sok z pomarańczy i cytryny, usuwając wszelkie pestki.
2. W garnku zagotuj wodę i rozpuść w niej cukier, mieszając aż do całkowitego rozpuszczenia.
3. Odstaw syrop z cukru do ostudzenia.
4. W dużym dzbanku połącz sok z pomarańczy i cytryny razem z przygotowanym syropem cukrowym.
5. Dodaj lód do dzbanka, aby schłodzić lemoniadę.
6. Delikatnie zamieszaj napój i poczekaj, aż lód delikatnie schłodzi lemoniadę.
7. Podawaj lemoniadę pomarańczową w wysokich szklankach z plasterkami pomarańczy lub cytryny do dekoracji.

Smacznego!

Podobne przepisy

lemoniadę cytrynowo pomarańczową
babkę pomarańczową
pomarańczową lemoniada
herbatę pomarańczową
wilgotna babkę pomarańczowa