Przepis na likier rafaello 📖

Przepis na likier Rafaello:

Składniki:
- 200 ml mleka kokosowego
- 200 ml słodzonego mleka skondensowanego
- 200 ml białego rumu
- 100 g mielonych orzechów laskowych
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 1 łyżka śmietany 30%

Wykonanie:
1. W rondelku podgrzej mleko kokosowe, dodaj mleko skondensowane i wanilię. Mieszaj aż składniki się połączą.
2. W osobnym naczyniu wymieszaj rum ze śmietaną. Dodaj do mieszanki mlecznej.
3. Następnie dodaj mielone orzechy laskowe do likieru i dokładnie wymieszaj.
4. Przelej likier do butelek lub słoików i pozostaw na kilka godzin w temperaturze pokojowej, aby smaki się połączyły.
5. Gotowe! Twój likier Rafaello jest gotowy do podania. Możesz go przechowywać w lodówce.

Przypominaję, żeby spożywać alkohol odpowiedzialnie i tylko w legalnym wieku.

Podobne przepisy

likier kawowy
krupnik likier
likier adwokat
likier z kukułek
ajerkoniak likier