Przepis na lukier do cynamonek 📖

Przepis na lukier do cynamonek:

Składniki:
- 1 szklanka cukru pudru
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki mleka
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

Instrukcje:
1. W misce wymieszaj cukier puder, sok z cytryny, mleko i ekstrakt waniliowy.
2. Dokładnie wymieszaj składniki, aż uzyskasz gładką masę bez grudek.
3. Jeśli lukier będzie zbyt gęsty, dodaj jeszcze kilka kropel mleka. Jeśli będzie zbyt rzadki, dodaj trochę więcej cukru pudru.
4. Przenieś lukier do małego garnka i podgrzewaj go na małym ogniu przez kilka minut, mieszając ciągle, aż stanie się gładki i lekko się zagęści.
5. Zdejmij lukier z ognia i poczekaj, aż lekko przestygnie.
6. Delikatnie polej lukrem cynamonki i poczekaj, aż zastygnie przed podaniem.

Smacznego!

Podobne przepisy

lukier bez glutenu
blyszczacy lukier
lukier cukrowy
lukier cukier
czarny lukier