Przepis na lukier do donatów 📖

Składniki:
- 250 g cukru pudru
- 2 łyżki gorącej wody
- 1 łyżka soku z cytryny
- kilka kropli barwnika spożywczego (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:
1. W misce wymieszaj cukier puder, gorącą wodę i sok z cytryny.
2. Kontynuuj mieszanie, aż składniki dobrze się połączą i powstanie jednolity lukier.
3. Jeśli chcesz, możesz dodać kilka kropli barwnika spożywczego, aby nadawać lukrowi różne kolory.
4. Gdy lukier jest gotowy, zanurzaj donaty w nim, jednocześnie obracając je, aby cała powierzchnia została pokryta lukrem.
5. Pozostaw donaty na kratce do wystygnięcia, a lukier zastygnie.

Gotowe! Możesz teraz cieszyć się słodkimi i kolorowymi donatami z domowym lukrem. Smacznego!

Podobne przepisy

lukier bez glutenu
blyszczacy lukier
lukier cukrowy
lukier cukier
czarny lukier