Przepis na lukier mleko 📖
Przepis na lukier mleko:Składniki:
- 2 łyżki mleka
- 1 szklanka cukru pudru
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (opcjonalnie)
Instrukcje:
1. W misce wymieszaj mleko i cukier puder.
2. Jeśli chcesz dodać smak waniliowy, dodaj ekstrakt z wanilii do mieszanki.
3. Mieszaj energicznie, aż lukier będzie gładki i jednolity.
4. Jeśli lukier jest zbyt gęsty, dodaj jeszcze kilka kropel mleka i wymieszaj.
5. Jeśli lukier jest zbyt rzadki, dodaj trochę więcej cukru pudru i wymieszaj.
6. Gdy lukier osiągnie pożądaną konsystencję, możesz go od razu użyć do dekoracji ciast, muffinek lub innych słodkości.
7. Jeśli nie zamierzasz go od razu używać, możesz przechowywać lukier mleko w szczelnym pojemniku w lodówce przez kilka dni.
Smacznego!