Przepis na majonez winiary 📖
Majonez winiary możesz przygotować według poniższego przepisu:Składniki:
- 2 żółtka jajek
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 szklanka oleju
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
1. W misce umieść żółtka jajek i musztardę.
2. Dodaj sok z cytryny i delikatnie wymieszaj składniki.
3. Następnie, stopniowo dodawaj olej, cały czas mieszając mikserem lub trzepaczką.
4. W trakcie dodawania oleju, kontynuuj mieszanie, aż majonez zacznie gęstnieć i osiągnie pożądaną konsystencję.
5. Na koniec, dopraw majonez solą i pieprzem, by dodać mu smaku.
6. Majonez winiary jest gotowy do podania jako sos do sałatek, kanapek czy innych potraw.
Smacznego!