Przepis na mase andrut 📖
Przepis na masę andrut:Składniki:
- 250 g masła
- ½ szklanki cukru pudru
- 4 żółtka
- 1 łyżka kakao
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 100 g gorzkiej czekolady
- 4 łyżki mleka
- 200 g biszkoptów
Sposób przygotowania:
1. Masło powinno być miękkie. Jeśli potrzeba, można je lekko rozpuścić w kuchence mikrofalowej, ale nie całkowicie roztopić.
2. Wymieszaj masło z cukrem pudrem, aż powstanie jednolita masa.
3. Dodaj żółtka i kontynuuj mieszanie.
4. Dodaj kakao i ekstrakt z wanilii, cały czas mieszając.
5. Czekoladę należy rozpuścić w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej. Ostudź ją.
6. Dodaj ostudzoną czekoladę i mleko do masy, dokładnie wymieszaj.
7. Biszkopty pokrusz na drobne kawałki i dodaj je do masy.
8. Mieszaj wszystkie składniki, aż powstanie gładka i jednolita masa.
9. Wykorzystaj masę andrut do wypełniania pralin, ciastek lub wyrobów cukierniczych według własnego uznania.
Smacznego!