Przepis na mizerię do słoików 📖
Składniki:- 3 ogórki małosolne
- 1 cebula
- 200 ml kwaśnej śmietany
- 3 łyżki posiekanego koperku
- sok z połowy cytryny
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1. Ogórki umyj i osusz. Następnie pokrój je w cienkie plasterki.
2. Cebulę obierz i pokrój na drobną kostkę.
3. W misce wymieszaj śmietanę, koper, sok z cytryny oraz sól i pieprz.
4. Do słoików na przemian układaj ogórki i cebulę. Każdą warstwę polewaj wcześniej przygotowanym sosem.
5. Na koniec zamknij słoiki i wstaw do lodówki na około 2 godziny, aby smaki się przegryzły.
Mizeria do słoików jest gotowa! Możesz ją podawać jako dodatek do dań głównych lub jako samodzielny przysmak. Smacznego!