Przepis na mizerie z ogórków z octem 📖

Składniki:
- 4 ogórki małosolne
- 1 cebula
- pół pęczka kopru
- 2 łyżki octu
- 2 łyżki oleju
- sól i pieprz do smaku
- opcjonalnie: śmietana

Wykonanie:
1. Ogórki należy obrać ze skórki i pokroić w plasterki lub paseczki.
2. Cebulę obierz i pokrój w cienkie piórka.
3. Koperek dokładnie sparz i poszatkuj.
4. W osobnej miseczce połącz ocet, olej, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj, aż wszystkie składniki się połączą.
5. W większej misce połącz ogórki, cebulę i koperek.
6. Dodaj przygotowany sos z octem i olejem. Delikatnie wymieszaj, aby składniki się przegryzły.
7. Mizerię możesz od razu podać, ale jeśli wolisz bardziej kremową konsystencję, możesz dodać kilka łyżek śmietany i dokładnie wymieszać.
8. Przełóż mizerię do lodówki na minimum 1 godzinę, aby smaki się przegryzły.

Mizeria z ogórków z octem jest idealnym dodatkiem do dań głównych, szczególnie tych mięsnych. Smacznego!

Podobne przepisy

mizerię z octem
mizerie z ogórków
mizerię ogórków
mizerie z ogórków do słoików
mizerie z ogórków ze śmietaną