Przepis na nachos z salsą 📖

Przepis na nachos z salsą:

Składniki:

- Paczka nachos
- 2 pomidory
- 1 cebula
- 1 papryka jalapeno (opcjonalnie, jeśli lubisz pikantne dania)
- Pęczek świeżej kolendry
- Sok z 1 limonki
- Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

1. Pomidory, cebulę i paprykę jalapeno drobno posiekaj.

2. Kolendrę dokładnie umyj i posiekaj jej liście.

3. W misce połącz posiekane pomidory, cebulę, paprykę jalapeno i kolendrę.

4. Wyciśnij sok z limonki i dodaj go do miski z pozostałymi składnikami.

5. Całość dokładnie wymieszaj i dopraw solą oraz pieprzem do smaku.

6. W większej naczyniu nałóż warstwę nachos, a następnie polej je przygotowaną salsą.

7. Powtarzaj proces układania warstw, aż wszystkie nachos i salsa zostaną wykorzystane.

8. Nachos z salsą możesz podgrzać w piekarniku przez kilka minut lub podać od razu po przygotowaniu.

Smacznego!

Podobne przepisy

nachos salsa
salsa
rybę salsa
sledzie salsa
nachosy z salsą