Przepis na nadzienie do orzeszków 📖

Składniki:
- 200 g orzechów włoskich
- 100 g cukru pudru
- 2 białka jajek
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

Sposób przygotowania:
1. Orzechy włoskie zmiel na drobno w blenderze lub rozgnieć w moździerzu.
2. Przesiej cukier puder, aby pozbyć się wszelkich grudek.
3. W osobnej misce ubij białka jajek na sztywno.
4. Dodaj stopniowo cukier puder do ubitych białek, cały czas mieszając.
5. Włóż zmielone orzechy i ekstrakt waniliowy do masy z białek i cukru. Delikatnie wymieszaj, aż składniki się połączą.
6. Gotowe nadzienie przełóż do rękawa cukierniczego.
7. Na małą blaszkę wyłóż papier do pieczenia.
8. Na papierze uformuj małe kulki z nadzieniem.
9. Blachę z kulami wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 stopni Celsjusza.
10. Piecz przez około 10 minut, aż nadzienie będzie lekko zbrązowione.
11. Wyjmij z piekarnika i ostudź.
12. Gotowe nadzienie możesz wykorzystać do nadziewania orzeszków, ciastek lub naleśników. Smacznego!

Podobne przepisy

masę do orzeszków
masę do orzeszków bez mleka w proszku
krem do orzeszków z mleka w proszku
sushi nadzienie
rafaello nadzienie