Przepis na rafaello nadzienie 📖

Składniki:
- 200 g migdałów
- 200 g białej czekolady
- 200 ml mleka kokosowego
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 łyżka ekstraktu waniliowego
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 1 szczypta soli

Przygotowanie:
1. Na patelnię wlej mleko kokosowe i dodaj ekstrakt waniliowy. Podgrzewaj na małym ogniu, aż mieszanina będzie gorąca, ale nie zagotowana.
2. W międzyczasie, na drugiej patelni, podpraż migdały, aż staną się lekko rumiane. Odstaw je do ostygnięcia.
3. Białą czekoladę posiekaj na mniejsze kawałki i dodaj do podgrzanego mleka kokosowego. Mieszaj aż czekolada całkowicie się rozpuści.
4. Dodaj do czekoladowo-kokosowego kremu cukier puder, olej kokosowy i szczyptę soli. Wszystko dokładnie wymieszaj.
5. Wrzuć podprażone migdały na patelnię z kremem i dobrze połącz wszystkie składniki.
6. Masę przełóż do miski i odstaw na kilka godzin do lodówki, aby stężała.
7. Gotową masę możesz wykorzystać jako nadzienie do domowych rafaelli, nakładając ją na połówki orzechów albo formując małe kulki i obtaczając je w wiórkach kokosowych.

Podobne przepisy

nadzienie do uszek
empanadas nadzienie
nadzienie z awokado
nadzienie do indyka
nadzienie do orzeszków