Przepis na naleśniki na indukcji 📖
Naleśniki na indukcji to szybki i prosty przepis. Oto, jak je zrobić:Składniki:
- 200 gram mąki
- 2 jajka
- 250 ml mleka
- 2 łyżki oleju
- Szczypta soli
Instrukcje:
1. W misce wymieszaj mąkę i szczyptę soli.
2. W innej misce roztrzep jajka.
3. Dodaj jajka do mąki, stopniowo wlewając mleko. Cały czas mieszaj, aby uzyskać jednolitą masę bez grudek.
4. Dodaj olej i dokładnie wymieszaj.
5. Rozgrzej patelnię indukcyjną na średnim ogniu.
6. Lekko natłuść patelnię olejem lub pokryj ją cienką warstwą masła.
7. Nałóż porcję ciasta naleśnikowego na rozgrzaną patelnię, obracając patelnię w różne strony, aby całkowicie pokryć jej dno.
8. Smaż naleśnik aż stanie się lekko złocisty po jednej stronie, a następnie odwróć go na drugą stronę i smaż jeszcze przez kilka sekund.
9. Powtórz ten proces, aż zużyjesz całe ciasto.
Możesz podawać naleśniki z ulubionym nadzieniem, takim jak szpinak z serem, dżemem owocowym lub czekoladą. Smacznego!