Przepis na omlet lekkostrawny 📖

Składniki:
- 3 jajka
- 1/4 szklanki mleka
- Szczypta soli
- Szczypta pieprzu
- Niewielka ilość masła do smażenia

Instrukcje:
1. W misce roztrzep jajka za pomocą widelca.
2. Dodaj mleko, sól i pieprz do jajek i wymieszaj wszystkie składniki.
3. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i dodaj niewielką ilość masła.
4. Gdy masło się rozpuści, wlej jajka z dodatkami na patelnię.
5. Smaż omlet przez kilka minut, aż spód zetnie się i lekko się zarumieni.
6. Delikatnie przesuń omlet na drugą stronę, aby dopełnił procesu smażenia.
7. Smaż drugą stronę omletu przez kolejne kilka minut.
8. Gdy omlet jest już zarumieniony, ale nadal lekko wilgotny w środku, wyłącz ogień i przekładaj na talerz.
9. Podawaj od razu, aby omlet był jeszcze ciepły i puszysty.

Smacznego!

Podobne przepisy

lekkostrawny ryz
obiad lekkostrawny
lekkostrawny makaron
makaron lekkostrawny
krupnik lekkostrawny