Przepis na omlet z jednego jajka 📖

Przepis na omlet z jednego jajka:

Składniki:
- 1 jajko
- 2 łyżki mleka
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- 1 łyżka masła

Sposób przygotowania:
1. W misce roztrzep jajko za pomocą widelca.
2. Dodaj mleko i dokładnie wymieszaj.
3. Dopraw jajko solą i pieprzem, mieszając jednocześnie.
4. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i rozpuść w niej masło.
5. Wlej przygotowane jajko na patelnię.
6. Gdy spód omletu zacznie się ścięwać, delikatnie przesuń go łopatką, aby omlet równomiernie się usmażył.
7. Po kilku minutach zwiń omlet na pół za pomocą łopatki i kontynuuj smażenie przez chwilę, aż będzie soczysty wewnątrz.
8. Przełóż omlet na talerz i podawaj od razu.

Smacznego!

Podobne przepisy

babeczki z jednego jajka
jabłecznik z jednego jajka
naleśniki z jednego jajka
gofry z jednego jajka
kluski lane z jednego jajka