Przepis na pampuchy z jogurtem naturalnym 📖

Składniki:
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 szklanka jogurtu naturalnego
- 2 jajka
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. W misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól.
2. Dodaj jajka i jogurt naturalny. Dokładnie wymieszaj, aż powstanie gładkie ciasto bez grudek.
3. Odstaw ciasto na około 15 minut, aby odpoczęło.
4. Na patelni rozgrzej olej.
5. Za pomocą łyżki nabieraj porcje ciasta i wrzucaj je na rozgrzaną patelnię. Uformuj płaskie placuszki.
6. Smaż pampuchy z obu stron na złoty kolor.
7. Po usmażeniu wyjmij pampuchy i odsącz na papierowym ręczniku, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
8. Pampuchy można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Idealnie pasują jako dodatek do dań mięsnych, z sosem, czy z dżemem.

Smacznego!

Podobne przepisy

makaron z jogurtem naturalnym
rogaliki z jogurtem naturalnym
chłodnik z jogurtem naturalnym
faworki z jogurtem naturalnym
deser z jogurtem naturalnym