Przepis na pasta jajeczna do chleba 📖

Składniki:
- 4 jajka
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka musztardy
- sól i pieprz do smaku
- opcjonalnie: szczypiorek, cebulka, papryka, ogórek kiszony (w zależności od preferencji)

Instrukcje:
1. Zalej jajka wodą w małym garnku i gotuj na średnim ogniu przez około 10-12 minut, aż ugotują się na twardo.
2. Przełóż gotowane jajka do miski z zimną wodą, aby schłodzić. Następnie obierz skorupki.
3. W drugiej misce rozgnieć jajka za pomocą widelca, aż uzyskasz konsystencję drobno posiekanych jajek.
4. Dodaj majonez, musztardę, sól i pieprz do miski z rozgniecionymi jajkami. Dobrze wymieszaj, aż wszystkie składniki się połączą.
5. Jeśli chcesz dodać dodatkowe składniki, takie jak szczypiorek, cebulka, papryka lub ogórek kiszony, drobno je posiekaj i dodaj do masy jajecznej. Ponownie wymieszaj.
6. Spróbuj pasty i dostosuj sól i pieprz według preferencji smakowych.
7. Pasta jajeczna jest gotowa! Możesz smarować ją na chleb i delektować się smakiem. Pastę można również przechowywać w lodówce do dwóch dni.

Smacznego!

Podobne przepisy

pasta jajeczna
pasta jajeczna z awokado
pasta jajeczna z chrzanem
pasta jajeczna dietetyczna
pasta jajeczna dla niemowlaka