Przepis na pasta jajeczna kalorie 📖

Przepis na pastę jajeczną jest łatwy do przygotowania i niskokaloryczny. Oto, jak go przygotować:

Składniki:
- 4 jajka
- 2 łyżki niskotłuszczowego majonezu
- 1 mała cebula, posiekana
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
1. Ugotuj jajka na twardo (około 8-10 minut). Ostudź i obierz ze skorupek.
2. W misce rozgnieć jajka widelcem, aby powstały drobne kawałki.
3. Dodaj majonez, posiekaną cebulę i natkę pietruszki. Wymieszaj wszystkie składniki.
4. Dopraw pastę solą i pieprzem według własnego smaku.
5. Przełoż pastę jajeczną do słoika lub innego szczelnego pojemnika i przechowuj w lodówce.

Kaloryczność:
Cała pasta jajeczna ma około 250-300 kcal. Dokładna liczba kalorii zależy od użytego majonezu i ilości składników dodanych do pasty.

Mamy nadzieję, że ten prosty przepis na pastę jajeczną przypadnie Ci do gustu!

Podobne przepisy

pasta jajeczna
pasta jajeczna wielkanocna
pasta jajeczna z chrzanem
pasta jajeczna z bekonem
pasta jajeczna bez majonezu