Przepis na pasta jajeczna z bekonem 📖

Składniki:
- 6 jajek
- 100 g bekonu
- 1/4 szklanki majonezu
- 2 łyżki musztardy
- 1 łyżeczka posiekanego koperku
- sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek.
2. W międzyczasie bekon pokroić na małe kawałki i podsmażyć na patelni na złoty kolor. Odłożyć na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
3. Ugotowane jajka pokroić na drobną kostkę.
4. W misce wymieszać majonez, musztardę, posiekany koperek, sól i pieprz.
5. Do sosu dodać pokrojone jajka i podsmażony bekon, dokładnie wszystko ze sobą wymieszać, aż składniki dobrze się połączą.
6. Pasta jajeczna z bekonem jest gotowa! Można podawać ją jako dodatek do kanapek, sałatek, lub korzystać z niej jako dip. Smacznego!

Podobne przepisy

pasta jajeczna
pasta jajeczna z koperkiem
pasta jajeczna przepis
pasta jajeczna kalorie
pasta jajeczna z makrela