Przepis na pasta jajeczna z makrela 📖
Składniki:1 puszka makreli w sosie własnym
4 jajka
3 łyżki majonezu
1 łyżka musztardy
1 ogórek konserwowy
1 mała cebula
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
1. Jajka gotujemy na twardo, a następnie obieramy i siekamy na drobne kawałki.
2. Makrelę odsączamy z zalewy i rozdrabniamy widelcem.
3. Cebulę i ogórek konserwowy drobno siekamy.
4. Wszystkie składniki - jajka, makrelę, cebulę i ogórek konserwowy - mieszamy w misce.
5. Dodajemy majonez i musztardę, całość dokładnie mieszamy.
6. Doprawiamy solą i pieprzem według własnego smaku.
7. Pasta jest gotowa do spożycia. Można ją wykorzystać jako smarowidło do pieczywa lub dodatek do kanapek. Smacznego!