Przepis na pasta z halibuta 📖
Składniki:- 250g świeżego halibuta
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 ząbki czosnku, posiekane
- 2 łyżki posiekanego świeżego koperku
- 4 łyżki majonezu
- sól i pieprz do smaku
Instrukcje:
1. Halibuta umyj pod zimną wodą, osusz i pokrój na drobne kawałki.
2. W dużym naczyniu wymieszaj sok z cytryny, posiekany czosnek, koper, majonez, sól i pieprz.
3. Dodaj pokrojonego halibuta do naczynia i dokładnie wymieszaj, aby składniki się połączyły. Możesz również delikatnie rozgnieść rybę widelcem, aby uzyskać bardziej jednolitą pastę.
4. Przełóż pastę z halibuta do miseczki i wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę, aby smaki się przegryzły.
5. Podawaj pastę na świeżych kromkach pieczywa lub jako dodatek do sałatek.
Smacznego!