Przepis na paste jajeczna z serem 📖

Składniki:
- 4 jajka
- 100 g sera żółtego
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- sól i pieprz do smaku
- opcjonalnie: koperek lub szczypiorek do dekoracji

Sposób przygotowania:
1. Jajka gotujemy na twardo, a następnie studzimy i obieramy ze skorupek.
2. W misce rozdrabniamy jajka za pomocą widelca, tworząc równomieszną masę.
3. Ser żółty ścieramy na drobnych oczkach lub kroimy na bardzo małe kawałki.
4. Dodajemy starty ser oraz majonez do rozdrabnianych jajek.
5. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, aż powstanie gładka pasta. Jeśli pasta jest za sucha, można dodać więcej majonezu.
6. Doprawiamy pastę musztardą, solą i pieprzem według własnego smaku.
7. Po przygotowaniu pasta jajeczna z serem jest gotowa do spożycia. Można ją podawać jako smarowidło do kanapek, dodatek do sałatek lub jako farsz do naleśników.
8. Jeśli chcemy podać pastę jajeczną z serem jako przystawkę, możemy udekorować ją listkami koperku lub posiekanym szczypiorkiem.

Smacznego!

Podobne przepisy

pastę jajeczną fit
pastę jajeczną
pastę jajeczną z awokado
dobry pastę jajeczną
paste jajeczna bez sera