Przepis na pastę jajeczną ze szczypiorkiem 📖
Oto prosty przepis na pastę jajeczną ze szczypiorkiem:Składniki:
- 4 jajka
- 3 łyżki majonezu
- 2 łyżeczki musztardy
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 3 łyżki posiekanego szczypiorku
- sól i pieprz do smaku
Instrukcje:
1. Gotujemy jajka w osolonej wodzie przez około 10 minut, aż będą idealnie ugotowane. Następnie ostudzamy je pod zimną wodą i obieramy ze skorupek.
2. W misce rozgniatamy jajka widelcem, starając się rozbijać je na jak najmniejsze kawałki.
3. Dodajemy majonez, musztardę oraz sok z cytryny i dokładnie mieszamy, aż składniki się połączą.
4. Następnie dodajemy posiekany szczypiorek i ponownie mieszamy.
5. Doprawiamy pastę solą i pieprzem do smaku, pamiętając o stopniowym dodawaniu przypraw i sprawdzaniu smaku.
6. Gotową pastę jajeczną ze szczypiorkiem możemy podawać na kanapkach, chlebie lub jako dodatek do sałatek.
Smacznego!