Przepis na pasta jajeczna ze szczypiorkiem 📖

Składniki:
- 6 jajek
- 3 łyżki majonezu
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
1. Zagotuj wodę w garnku i ugotuj jaja na twardo przez około 10-12 minut.
2. Po ugotowaniu, schłodź jaja pod zimną wodą i obierz ze skorupek.
3. W misce rozgnieć utwardzone jajka za pomocą widelca.
4. Dodaj majonez do rozgniecionych jajek i wymieszaj, aż wszystkie składniki dobrze się połączą.
5. Dodaj posiekany szczypiorek i ponownie wymieszaj.
6. Dopraw pastę solą i pieprzem według własnego smaku.
7. Gotową pastę jajeczną ze szczypiorkiem podawaj na kanapce, pieczywie lub jako dodatek do sałatek.

Smacznego!

Podobne przepisy

paste jajeczna z szczypiorkiem
pastę jajeczną ze szczypiorkiem
pasta jajeczna
pasta jajeczna z chrzanem
pasta jajeczna z bekonem