Przepis na pastę z makreli z jajkiem 📖
Oto przepis na pastę z makreli z jajkiem:Składniki:
- 2 filety z makreli wędzonej
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- sok z połowy limonki
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1. Filety z makreli dokładnie oczyść z ości i pokrój na mniejsze kawałki.
2. W oddzielnym naczyniu rozgnieć ugotowane jajka widelcem, a następnie połącz je z makrelą.
3. Dodaj majonez, musztardę i sok z limonki.
4. Całość wymieszaj, aż składniki dobrze się połączą.
5. Dopraw pastę solą i pieprzem według swojego gustu.
6. Na koniec posyp pastę posiekaną natką pietruszki dla dodania świeżości.
Pasta jest gotowa! Możesz podać ją na kanapki, grzanki lub jako dodatek do sałatek. Smacznego!