Przepis na pieczarki panierowane 📖

Przepis na panierowane pieczarki:

Składniki:
- 500g pieczarek
- 2 jajka
- 1/2 szklanki mąki pszennej
- 1/2 szklanki bułki tartej
- 1/2 łyżki soli
- 1/2 łyżki słodkiej papryki
- olej do smażenia

Przygotowanie:
1. Oczyść pieczarki i pokrój na plastry.
2. W miseczce roztrzep jajka.
3. W drugiej miseczce wymieszaj mąkę, bułkę tartą, sól i paprykę.
4. Każdy plaster pieczarki obtocz w jajku, a następnie w mieszance mąki i bułki tartej.
5. Smaż pieczarki na odrobinie oleju na złoty kolor z obu stron.
6. Odsącz na papierowym ręczniku i podawaj gorące.

Smacznego!

Podobne przepisy

tofu panierowane
jajka panierowane
udka z kurczaka panierowane
podudzia z kurczaka panierowane
pieczarki